петък, 23 октомври 2009 г.

Кой изяде баничките, къде са морковите и други важни въпроси


Парламентарният контрол, както и в годините досега, продължава да е изумителен театър. Почти винаги отчайващо скучен и безполезен.

Обикновено има няколко постоянни лица, които задават важните въпроси и никога не получават смислен отговор (процедурата е тъпа). Освен това има спорадично активни депутати, които внасят забавление в трите досадни часа всеки петък.

Например миналата седмица имаше въпрос за морковите на борсата в село Първенец. Днес пък се появи въпрос за палеж на павилион за банички в Ловеч.

Не подценявам важността на контрабандата на моркови и палежите на баничарници. Както и на всички други нарушения. Не поставям под съмнение способността на централната власт да бъде на „ти“ с всички местни проблеми. Нито пък загрижеността на депутатите към избирателните им райони.

Само за сведение: В Народното събрание има 13 депутати от МИР Варна. И още поне толкова силно активни участници в дейността на парламента.

Само за сведение: Случаят с продадените за стотинки декари в Морската градина във Варна е от месеци. И да напомня, че премиерът с борческа твърдост и медийна ловкост избягва журналистическите въпроси по темата...

А пък парламентарният контрол цели контролирането на правителството, дори когато медиите не се справят по-добре.

И накрая да подсетя. За три месеца никой парламентарист не се реши да проконтролира правителството и да го пита за случая. И да съобщя, че вече има пратени писма с такова искане до парламентарни групи ... Като това.

Но щом никой официален представител на народа не е сметнал, че случаят е съмнителен, значи сигурно всички са сметнали, че гражданите срещу сделката грешат. За разлика от ТИМ и Холдинг Варна. Така излиза.

Снимка: Нова телевизия.

1 коментара:

LORD OF STRATEGY каза...

Привет,
допада ми начина, по който пишеш. Аз не искам да политизирам в моя блог, но се надявам, че някой хора ще се познаят.
http://pzarnavoina.blogspot.com/
Успех!

Публикуване на коментар