вторник, 10 ноември 2009 г.

Уент дъ хорс ту дъ ривър...


Имало едно време ...

Страшни мечки в Смолянско. Хапят хората по носовете. Ако видите такава, незабавно уведомете Дора Янкова, която организира война между световете: „Не може на първо място да са кафявите мечки като уникален вид, защото и ние хората сме уникални видове”. Не вярвайте на еколозите, че мечките не нападат, без да бъдат предизвикани.

Освирепели бременни кошути. Ако ви подгони, директно стреляйте на месо, замерете я с ножчето за гъби или извикайте созополския кмет да го направи вместо вас.

Глигани, блъскащи се самолети. Това в едно друго кралство – господарство, но все пак не си въобразявайте, че глиганите си живеят по летищата, бягайте далече, да не ви сполети съдбата на бившия кмет на Балабанско.

Но злата мащеха не била омагьосала само животните.

Маскирани като съдии корумпират иначе невинни хора в Храма на Темида. Камерите в Съдебната палата били малко, а може би дори слепи или с превръзка. Така че при позив за справедливост се обадете на прокурора Николай Кокинов, да се признаете за виновен в даване на подкуп. Ако маскираният наистина ви е съдействал, пийте една ракия и не дърпайте дявола за опашката.

Парламентарно представени партии атакуват президента със заплахи за импийчмънт (накратко) по различни моменти от неговите действия и бездействия. Ако ви харесват действията и бездействията на държавната глава, се включете в инициативния комитет на кенгурата, архарите и вълците с протест пред парламента в защита на чаровната му ехидна усмивка. Ако не ви харесват, а пробвайте да му отхапете носа, де! Ще успеете толкова, колкото и импийчмънта.

Красьо редил на бяла покривка магистрат, политик, магистрат, политик. Ако имате възражения срещу подредбата, не се опитвайте да му се обаждате, защото ще се свържете с прокуратурата. Но щом държите и вас да подреди, се оглеждайте за бели покривки, шопска, маанета и определени чалга певици. Там ще го намерите, не търсете в ареста нито него, нито други колеги – поръчители.

На всичкото отгоре девет от десет поданици в царството имали силно привличане към ченгесарски пикантерии, които се равнявали на пристрастеността към „Перла“. Ако не ви харесва приказката, прочетете пак доклада на ДАНС за подривните елементи и си помислете отново.

След едната пета на сто години страната се събудила от злокобния сън.

После всички дружно и символично за пореден път бутнали Стената, Храбрият шивач пак скрил уликите за убитите мухи и лагерите, Червената шапчица се омъжила отново за Вълка, а Пепеляшка - по сметка, малката кибритопродавачка си купила второ Бентли и едвам смогвала с вноските, но й помогнал Гаврош, който договорил още газ, та да стане запалкопродавачка, а баба Хола отдавна си била сменила юргана и вместо сняг, продължавала да ръси всекидневници, седмичници, сутрешни блокове и съботно-неделни предавания.

И заживяли щастливо за нови дълги времена.

Ди Енд.

Снимка.

1 коментара:

Петко Ковачев каза...

Ей на туй нещо му викат "мирен преход".

Публикуване на коментар