петък, 19 юни 2009 г.

Сезонът на дините е твъъърде скучен


Пет предложения за повишаване атрактивността на кампанията, ефективността на посланията и активността на средно статистическия избирател.

1. Кандидатите. Та те са ужасно смотани. Дори Галевите не оправят положението. Трябва да има Кандидатки. Като тази с дините и мастиката или тук – там по някоя фолк – дива. Няма да ги следят, ли?

2. Кампаниите. Какво е това дъра-бъра и приказки за политика? Изобщо няма нужда от думи. Само гледайте с какъв интерес ще се ходи по предизборни концерти и лятно печене ... по дини... ако има Кандидатки.

3. Посланията. На кого са му притрябвали закони, борба с корупцията, програми и еврофондове. Кой изобщо иска по-висока пенсия, ако вместо нея му предложат безплатна ракия и ... дини... на живо... безплатно, с почивка на морето.

4. Дебатите. Само крадат ценно телевизионно време. Защо да не са в стил тв – игра, но от онези с телефоните. Примерно познаваш размера на сутиена на Кандидатката и печелиш правото да си вземеш втъкнатата в него, т.е. между Тях награда. Междувременно Кандидатките дебатират усилено и настървено... примерно в басейн с кал. Нали се сещате, за какво говоря.

5. Гласуването.
Осъзнавате ли какви затруднения предизвиква ходенето до урната и четенето на скучни бюлетини?! Какъв е проблемът да се пускат SMS-и по време на Големия финал с песни, танци и ярки светлини? Много важно, ако някой си е организирал цялото село да пуска съобщения за един и същ участник. Сега да не би да е по-различно?

Ама не ми се смейте, наистина е ужасно положението. Добре че измежду цялата скука пускат по мъничко реклами и тв-шоута, та да изплакне човек око и да се порадва. Пак ще кажа: Щом на мен ми омръзна да слушам едно и също, значи тези, на които никога не им е харесвало да слушат такива работи, отдавна са оправили майките на всички. Как пък никой не го разбра?

...

0 коментара:

Публикуване на коментар