събота, 27 юни 2009 г.

Мозъчен Армагедон


Понеже вечният спор за яйцето и кокошката продължава, а именно под въпроса: Лумпенизацията на народонаселението ли е причина за галевизацията и доганизацията на политиката или обратното, искам да заявя следната позиция. Отново.

Всеки сложен организъм дължи външното си състояние на съставните си части. Ако черният дроб е зле, носът става на гъба. Ако по лигавиците пълзят стрептококи, по кожата излизат пъпки. Ако има увреждане на лявото полукълбо на мозъка, не работи дясната част на тялото, както и обратното. При всички случаи следствието е видимо, а причината не.

Видимата част на организма е тежко поразена. Ако искате я наречете политика, ако искате - обществени отношения. Политиците се излъчват от суверена, наречен иначе народ. И когато в така наречения народ нещо не функционира както трябва, проявлението е особено ясно в политиката. И когато твърде много хора имат нещо сбъркано в собствения си организъм, това личи в обществените отношения, с които всеки се сблъсква всеки ден.

Когато съставните части на народонаселението или не работят, или работят грешно, парламентът се пълни с прогнили политици. Прогнилите политици съставят увредено правителство. Увреденото правителство прави метли и реди своите марионетки по управленските структури.

Когато нещото, наречено търпимост, не е в изправност, прогнилите и увредени хора във властта се затвърждават като лица. Когато има повреда в организма на народонаселението, то или пак гласува за тях след четири години, или не гласува изобщо.

Битката не е в телевизорите, битката е мозъците, но не тези на политиците. Те са проекция.

...

0 коментара:

Публикуване на коментар