неделя, 28 юни 2009 г.

Вие сте практичен избирател!


Да не си мислехте, че Кочан е някое си затънтенто селце в Родопите, от онези обезлюдените. Не, село Кочан има около 3000 жители (което е ужасно много за българско село), има история, има дори тракийска гробница. Кочанци имат пръст при Баташкото въстание, участвали са и във Втората световна война, пострадали са от „Възродителния процес“. Имат обособена кочанска диаспора в Съединените щати, която е помогнала за развитието на селото. Имат си чудесна природа, върхове, от които се вижда Гърция. Освен това имат GSM-покритие на всички оператори и дори интернет. Ако питате кочанци, има и много хубави момичета.

Да не мислите, че в Кочан пасат карфици и си избелват ризите с whitening паста за зъби?

Аз си мисля, че кочанци искат да се развиват. За това трябват пари, но не под формата на по-високи пенсии. Нито под формата на принципно правителство. Те няма да запазят училището, което дава образование на деца и от съседни села.

Единствената партия, която се грижи за общините си и в извънизборна обстановка, е ДПС. Неслучайно, ако върнете назад, обвиненията за наливане на пари в общини под различна форма, са към Движението.

Какво друго прави, е отделен въпрос, а свързаният със случая въпрос е, защо никой друг не го прави? Защо по време на обиколката си Доган се обръща персонално към хората, с които се среща, а другите залагат на заплахи за безпринципност на централната власт. Кога някой ще обърне внимание на регионите и пропастта между тях и големите градове?

Така че голяма част от тези хора, освен поради страх, гласуват по определен начин и от напълно оправдана практичност. В селата няма място за идеологии, за тях там моментът е твърде закъснял.

...

0 коментара:

Публикуване на коментар