четвъртък, 9 юли 2009 г.

Жива вода за столетницата


Ще започна от обратния край.

От дясното, раздробеното и маргинализираното. На мястото на което се освободи почва за всякакви неориентирани плевели, които се поклащат според вятъра.

От фактът, че веднъж разглобеното нещо после много трудно се поправя и не става просто с набутване на частите и болтовете в опаковката „коалиция“.

От лъжата за лошия двуполюсен модел.

И ще продължа със заблудата, че най-хубаво е разпадането на БСП.

Което ще съсипе съвсем способността за ориентация поне на тази част от избирателите.

Левите си имат правото на ясно обособена социалистическа партия също толкова, колкото и десните имат право на нормален политически фронт.

Хубаво би било БСП да се реформира. Изцяло. Може да започне от глупавото традиционно (защо?) обръщение: Другари и другарки!

Не може да започва от Р.Овч, R5, Младен Червеняков или всички, които „официално“ намекват за броженията в Столетницата от телевизора.

Не може да започне и от набутаните в спасителните екипи на първите места в листите стари задници, които ще търкат седалките на новия парламент.

И ще завърша с това, че здравата политическа система, ако не друго, то със сигурност не се състои от хлядите иначе „принципни“ люспи. Квазимодото на центристкия популизъм само това чака.

...

0 коментара:

Публикуване на коментар