понеделник, 13 юли 2009 г.

Маниакално


Някакси си представям дисциплината така:

Депутатите са възрастни хора.

Тези хора си имат Група.

Групата си има Шеф.

Групата се събира и по искане на Шефа решава да не дърдори много по неяснотите.

Един депутат кръшка с медиите и после му дърпат ушите в Групата.

Медиите евентуално получават неофициална информация.

Тц.

Реалността е друга. Божо Димитров, един достатъчно голям и според някои дори достолепен човек, прави грешката да бъбри с журналисти. И бива публично порицан.

После депутатите са изолирани и журналистите ги наблюдават през стъкло като в зоопарк.

Защото срещата трябвало да е тайна, обаче всички, абсолютно всички, знаят за нея.

Знаят и кога ще дойде Шефът. Шефът идва по-рано и изненадва кого приятно, кого неприятно.

Често го прави, нарочно. Понякога по-рано, понякога по-късно, понякога не идва, понякога така твърди, но се появява. Но винаги има грижата някой да го чака.

Обича да създава суматоха. Ако има къде да седне, ще остане прав, за да се бутат камерите. Ако няма къде да седне, казва че прав не коментира.

Казва три изречения. Снима се с фонтана. Обещава, че останалите три ще каже в градинката, която открива след малко. Първо се снима в градинката и после говори. Апаратурата за публичност ходи след него.

Унизително?

Тц.

Маниакално мегаломанско.

Дисциплината е ок. Наказването с вдигнати ръце в ъгъла пред класа... знам ли какво е. На мен ми е смешно. А ако бях аз в ъгъла, щях да се ядосам.

...

1 коментара:

Unknown каза...

Извадка от досието на агент КРАДА...АМА ми е в кръвта:

Твърде любопитен е и регистрационният картон на „Телериг”. Съдържа всички нормативно изисквани данни, но отгоре е записано на ръка „Ограничен достъп рег. № 205/1997 г., а на гърба, където би трябвало да се отразява движението на делото, стои: „да се уведомява ОР Сл. Протогеров или Вал. Коев или Ат. Божилов – НСС-Б-3”. Датата е 23 октомври 1998 г.!

В регистрационния дневник в графата кога е изключен агент „Телериг” стои пък 26 октомври 1998 г.
Остава да обясня с какво се занимава отделение 4 на отдел 2 ВГУ в края на 80-те години – отделът е „Англия, Италия”, отделението е за „активни мероприятия”. Очевидно в случая Божидар Димитров, който не знае английски език, но знае добре италиански, е бил сътрудник на ВГУ по тази линия.
Впрочем на този фон звучи съвсем логично изказването му пред медиите, когато обясняваше, че се е занимавал с „научно разузнаване”, че последното му посещение „по тази линия е било през април – май 1990 г. в библиотека “Марчиана”, Венецианския държавен архив”.
Междувременно установих, че ОР Атанас Василев от 04-02 ВГУ е вербовчик и на Георги Василев от Държавната агенция за българите в чужбина, а ОР Сл. Протогеров преди 1989 г. е работил в Софийско градско управление на МВР по линия на Шесто управление. След това очевидно те двамата заедно със споменатите Валери Коев и Атанас Божилов са преминали на работа в НСС. Дали някой от тях продължава да работи в ДАНС, не може да бъде проверено.

Публикуване на коментар