четвъртък, 16 април 2009 г.

Свободни асоциации за едни петнайсе милиона

Историята разказва, как почти по същото време, но точно преди 28 години, София се подготвяла за ХІІ Конгрес на Българската комунистическа партия. Прецедентен конгрес с над 100 делегати от братски комунистически партии (доста от тях афроамериканци, казано по модерному). Конгресът освен това щял да се провежда за първи път в т.нар. Национален дворец на културата (чието най-трайно културно събитие понастоящем е постоянният базар за кичозни китайски парцалки).


Та се хванали нашите по нареждане на Тодор Живков и форсирали строежа на НДК, да е готов за 31 март. Направили и бул. Витоша пешеходна зона с магазини, та делегатите с удоволствие да се разхождат от „Двореца“ до паметника на Ленин на ръба на днешното т.нар. Ларго.


Кой знае защо, след заседанието на правителството днес, се сетих за тази история. Като прочетох за одобрените 2 милиона лева за „световния“ енергиен форум на Първанов в НДК (основно със световни: арабски, бивши съветски и вероятно някои европейски участници). И после за 10-те милиона за „кризисното“ почистване на София на Станишев. Сигурно двете нямат общо, но пък вкусът е същият. Останалите 3 милиона са за устройствен план на инспирираното от премиера мегаломанско „правителствено сити“. Не ми се стори правилно да го деля от общата тенденция. Дано не остане във фолклора с някой термин, подобен на „сталински барок“, ако не и само като бюджетен разход.


Както и да е. Ако другия четвъртък гласуват допълнителни пари за знамената на всички участници в Гоцевия форум из столицата, сещайте се...

4 коментара:

francis каза...

Се ползват с пълна финансова автономия
Имате ли пари притеснения? Финансови проблеми? Пазаруване да направя? дългове, за да запълни? Други проекти? И парите не ви достигат, да направи повече страх, защото при нас можете да се ползват кредит до 1.0, $ 000.
alicesochder0@gmail.com

francis каза...

НЯКОИ ИЛИ вашия кредит ЗАЯВКА
Това са области, в които можем да ви помогне да: * Финансовия * Начало заем * Инвестиционен кредит * Auto заем * Консолидиране на дълг * линията на кредит * можем да отпускат кредити между 1000 и 40 000 $.

edouardospencer@gmail.com

francis каза...

ГОТОВ в 24-часов бързи пари
Вземете кредит запитване бързо и с кредит пари бързо. с нас сега и ще получите до $ 25.000 за по-малко от 24 часа. Вие сте само с няколко кликвания, за да се постигне желаният сумата за рестартиране на проекта или уреждане на дълга си
edouardospencer@gmail.com

francis каза...

Безлихвен заем ПРОТОКОЛ до вашата врата

Аз съм финансист специално частен кредитор, който да обяви за заеми, вариращи от $ 2000 до $ 90.000 признат в цял свят. , Вие искате да получите кредит за проект за промяна кола, да построи къща, не се колебайте дълго с нас и вашите проблеми стават миналото.
sabinesochder@gmail.com

Публикуване на коментар