неделя, 26 април 2009 г.

Двама Галеви пролет ще правят


Това може да бъде предизборния слоган на едноименните дупнишки арестанти, които щели да се кандидатират за депутати, както съобщи техният адвокат. А наскоро отец Георги Паликарски от името на града обясни, че без братята пролет няма, а с тях – била вечна. Те сигурно ще се кандидатират мажоритарно (би било глупаво да не го направят) и може да се прогнозира, че ще спечелят.

Случаят „Галева Дупница“ или „Дупнишка Галевия“ (не знам, кое е правилното) далеч не е единствен, макар и най-популярен. Дори на места да липсват чак такива екстраординерни способности, мажоритарният мандат май е най-лесен за купуване. Значи братята няма да са сами по рода си в следващия парламент. Жалко, че ги гласуваха само 31 такива. 58 си беше почти една четвърт.

Всичко това вдъхва особен оптимизъм, че през следващите четири години България постоянно ще цъфти и връзва. Ако цитирам отеца: Всички бизнесмени ще се организират за доброто на държавата (в случая). Населяващите я ще пасат кротко от вечнозелените тучни ливади. Освен не-тревопасните, които ще си останат навряни в онова куче място, което слънце не го огрява.

И понеже точно сега обществеността със сигурност е притеснена: Призовавам Галеви (чрез адвоката си засега) да обещаят, че лично ще спрат свинския грип, ако ни стигне. Щото в тая кочина твърде бързо ще се разпространи и ще остави страната като след неутронна бомба: готова за ново заселване.

Снимката е на Дневник.

0 коментара:

Публикуване на коментар