сряда, 22 април 2009 г.

МВФ поздрави: Добро утро!

МВФ каза: рецесия и бюджетен дефицит. МВФ поздрави: Добро утро! МВФ препоръча: Правителството да ореже някои разходи.


Правителството преди време призна с половин уста за някаква си икономическа криза, но чак след като гласува бюджета. Правителството, въпреки това, направи следните „странни“ неща в последните месеци (само извадка):


Даде едни пари: за изпразване на празни контейнери.

Даде други пари: за начесване на Гоцевата енергийно-форумна краста (която май ще остане недочесана).

Даде трети пари: за ремонт на ремонтирани вече детски градини и облагородяване на кучешки градинки.

Спонсорира: все още неизвестни, но пък предполагаеми, братски и братовчедски фирми за доизграждане на „Тракия“. Тъй като така и не се оправи с кастингите за инвеститор и прехвърлянето на пари от еврооперативните програми.

Подпомогна: кой знае кого с бюджетно финансиране на проектите по САПАРД, дето им спряха парите, заради корупция на сигурно същия кой знае кого.

Планира: Някакъв милиарден руски кредит, за някаква втора АЕЦ, с едни руски реактори и много други руски работи, хваща ли им човек края?! Пък за кредита трябвало увеличена държавна гаранция, ама никой не казва с колко...


... списъкът търпи попълване, допълване, облагородяване и спонсориране...


А след "ДобрЮтрото" на МВФ, правителството скоро ще каже "Довиждане". Само да не се окаже малко по-късно, че просто си е сменило козината и с новия си нрав да поздрави: "Скелетите не са мои, всичко останало - да" ...

0 коментара:

Публикуване на коментар