вторник, 28 април 2009 г.

„Крадец, крадец! Крадльооо“... или как се прави конструктивен политически секс


Ситуационната игра е позната дори на малките съвременни деца: Любовниците се вживяват в роли и така вдигат качеството и някои други работи. Сюжетът, обобщен във вица от заглавието, е от най-разпространените. Независимо дали играта е „Чичо доктор“ или „Малкият Станишев в страшната Русия“.


Поискали значи Медведев и Путин малко чики-рики за разнообразие, че вековните романтични и хармонични взаимоотношения се рутинирали и омръзнали. Поискали и получили:

Крадец, крадец“ - викал Гоце, докато се опитвали да му вземат най-скъпото: Независимата енергетика (именно независима. Да не забравяме, че е игра). И след като възбудил някои участници във форума, пратил по-младия и сочен Сергей в Москва.

Там той се озовал с предварително вързани за таблата ръце – няма мърдане. Но въпреки това си останал полупрелъстен, полуизоставен. Погрижил се Медведев, който след последните избори се грижи качествено за въпросите на президента в сянка.

По това време Путин вече си бил вдигнал качеството и нещо друго. И на следващия ден нещата се наредили: Сергей си го получил. Било е или на бюрото, или на масичката за кафе. Набързо – 30 минути, пише в сайта на правителството. После двамата с Путин обявили пред медиите конструктивни преговори и още по-конструктивен диалог. Руският Рамбо съобщил също решението си по всички въпроси, по които иначе отговор се чакаше от Медведев.

А последният заслужавал награда. И романтика. Та получил Сергей в някаква дървена дача (какво по дяволите е това?). Също му отнело само половин час.


Не знам какво са правили на срещата си българският премиер и руският патриарх, който е доста по-възрастен от останалите участници в разказа. От government.bg обаче знам, че е продължила цял час и че после Станишев е благодарил за експертната (?) намеса там, където не би трябвало да има такава. Не знам и колко време е бил с Лужков, никъде не пише. Снажен човек изглежда московският кмет.

0 коментара:

Публикуване на коментар