четвъртък, 8 юли 2010 г.

Липсата на реакция е равносилна на толериране

Преди един месец някакви пишлемета набиха няколко души в трамвай №20. Последваха следните неща: силно възмущение, протести и всякакви остри реакции. Та даже президентът Георги Първанов обяви, че е притеснен от проявите на ксенофобия.

Ксенофобия, при това в краен вариант, е точната дума за поредната идиотщина на Волен Сидеров, който решил да се саморазправи с турски телевизионен екип. Екипът е имал разрешение от външно министерство да снима, а гост е щял да бъде културният министър Вежди Рашидов. Тук има и повече снимки.

Няма нито официална, нито неофициална реакция от управляващото мнозинство. Моето мнение е, че е напълно възможно и никога да няма, предвид прегръдката на Атака с ГЕРБ. 

Само че има огромна разлика между няколко неуравновесени младежи и депутати, които много са си повярвали. Освен това липсата на реакция е равносилна на мълчаливо съгласие и толериране на ксенофобията. 

Впрочем не знам какво пише по речниците, но обяснението на думата според уикипедия е ненавист към чужденци „поощрявана, търпима или стимулирана от властта“. Чудно.

1 коментара:

Unknown каза...

Сигурно е лапнал някой друг бонбон-стюардеса ;), но извън шегата- май е време да потърси специализирана помощ.

Публикуване на коментар