вторник, 8 декември 2009 г.

Сбъркана работа

Как да не се впечатля от прекрасната снимка на икономическо-енергийно-туристическия министър Трайков със семейство Баневи? Споделям я:



Може да се е самонастанил до тях, може и да са го настанили. Аз ако бях, щях да се срамувам и в двата случая. Трайчо Трайков дава доволен вид, но можеш ли да вярваш на папараците ...

Снимката е от церемонията на наградите „Инвеститор на годината“. Според „24 часа“ по този начин министърът е изслушал речта на премиера. Същата, в която той обеща, че преди да се действа по Бургас – Александруполис, ще бъде направена Оценка за въздействие върху околната среда. Аз си мислех, че такава трябва да е направена отдавна, но очевидно съм достатъчно наивна.

Наивна е и физиономията на Трайков. Тази на снимката, запечатана ден след като предложи България за всеки случай да си внесе дела в Международната проектна компания, пък после да мисли, дали петролопроводът е рентабилен. А както се оказа – и дали случайно не е екологично-катастрофален (е, може и прекалявам, взаимствам от езика на еколозите).

На следващия форум се надявам премиерът да спомене нещо и за икономическата, така де, рентабилната част. Понеже МПК, която ще строи и експлоатира, все пак продължава да е с мажоритарно руско участие. И въпросът изобщо не опира само до залива на Бургас и туристите. Дано да не съвпадне с някое противоречиво изказване на ресорния министър.

И като споменах икономическата част, някой няма ли да обясни на министър-председателя, че ако се смята за ръководител на дясна управляваща формация, трябва да е наясно: Във времето и геополитическите условия, в които съществуваме, държавата е длъжна на бизнеса, понеже съществува основно благодарение на него. В този смисъл условието не може да бъде частниците да раздадат премии на служителите, в замяна на което държавата да „сложи едно рамо“ на инфраструктурата и бизнесклимата. Логиката е обратната.

Снимка: 24 часа

0 коментара:

Публикуване на коментар