понеделник, 4 януари 2010 г.

И какъв е смисълът?

Надали може да се очаква от агенция, която обича акциите срещу интернет свободата, да бъде от своя страна активна с информация в глобалната мрежа. Обаче поне някакви институционални съобщенийца очаквах да намеря като отворих днес сайта на ДАНС, за който не се бях сещала от откриването му преди два и половина месеца. Той и оттогава не е обновяван в частта си „Информация“.



Така че оттук не успях да се осведомя нито за новите зам.-председатели, включително възстановяването на Иван Драшков, нито за увеличения брой дирекции и професионалния празник на агентите, нито пък за промените в закона. Но на когото му се занимава може да прочете целия закон, който все пак е публикуван в частта „Нормативна уредба“ и да го сравни с предишните му версии. Ако има време. Всъщност това и една обществена поръчка за самолетни билети май са единствените ъпдейти от 16 октомври. Учудващо за мен даже не са се похвалили за участието си в операцията „Наглите“, с която кой ли не се хвали вече.

И какъв е смисълът тогава от този сайт, ако той е очевидно неподдържан? А да, и кога ще съобщят какви пари са дали за страница, която явно е само за красота?

...

1 коментара:

Иван Бедров каза...

Още по-тъжно е. Когато бях профилактиран на кафенце в Радисън от бивш висш служител в ДАНС :))) научих, че в ДАНС нямали специалисти, които да изработят един сносен сайт. Затова направили обществена поръчка, от онези специалните и секретните и дали много пари на някой да им направи сайт. Резултатът е, че никой в ДАНС очевидно не знае и не иска да прави нещо с този сайт, а пък ние няма да разберем колко ни е струвало това упражнение, защото информацията ее класифицирана

Публикуване на коментар