понеделник, 15 март 2010 г.

Г-н Президент, извинете ми се за внушенията си!

Спомняте ли си откъде тръгна всичко? Финансовият министър изразил непряко твърдение и внушение по отношение на личността на Президента и неговата духовна, морална и финансова чистота.

После беше заровен на площада и дружно замерян с камъни. За да се извини. Той не се извини.

Историята дотук е ясна.

Не е ясно следното: Ако един министър, някакъв си просто министър, според намеците на Президента, трябва да бъде наказан заради неблагоразумни закачки, какво следва да получи Президента за своите умишлени, целенасочени и пряко изказани твърдения?

Ето някои от тях:

Има икономически досиета и те трябва да бъдат „извадени“. Никой не знае какви са и къде са. Освен очевидно Първанов. Но не казва.

Има олигарси. Това е ясно отдавна, макар и никой да не може да ги формулира категорично. Не и според намека на Първанов. Не казва кои има предвид. Не е споменал брои ли примерно Людмил Стойков.

Дянков бил правопропорционален на кризата. Това е чисто личностна нападка. Впрочем нямал съмнение, че участието му в тв-шоу е целенасочена атака. Но не го е доказал.

Костов е източил Кремиковци и „костовизира“ парламента. Ако бях депутат, щях да се ядосам. А Костов сигурно е претръпнал вече. Доказателства не са представени.

Заможни българи са се облагодетелствали от прехода и са направили дарения към политици. Интерпретацията я оставям на въображението ви. Набеденият за виновен чрез внушение не вярвам да вдигне патардия.

Не бил убил архар. Без подробности означава едно: че Международния съюз за защита на природата лъже.

И прочее.

Предполага се, че не трябва да вярвам на един министър, който не е казал нещо си, но трябва да вярвам на Президента, който говори каквото си иска, при това само и единствено когато си иска и както му изнася. Понеже претендира да е президент на всички българи и носи отговорност за думите си пред тях и мен, аз настоявам да ми се извини за глупостите си.

Снимка: Президентство.

3 коментара:

Анонимен каза...

Чудесно! Поздравявам Ви!

Rosen Hinkov каза...

Тъпо парче е гоце.
Истински комунист.
Лъжата и подлоста са генетично модифицирани в кръвта му- по комунистически, макар че до към седемдесетте години да отричаха наличието на наследственни хромозоми.

RoujkaBG каза...

Гоце е един хитър и подъл селски цървул, обут в кундури. Сам си го каза на предишната пресконференция:" Който си мисли, че...не ме познава!".

Този безпардонен тип, типосан на върха и представлява лицето на държавата си позволява да говори от името на народа, въпреки че чудесно знае, чий президент е и с чии вотове се събуди такъв.На малцинствата.На Гоце трябва със закон да му се забрани да употребява думата народ.

К,ъв народ, бе? Те отдавна обезмислиха и обезцениха и тази дума, и й придадоха обидно значение.Аз не съм гласувала за него и не съм народ, а гражданка. Народ има на пазаря и на разпети петък в Храмовете.

След вчерашната пресконференция вижда се, че си върви...игра на думи. Играйкат си на оная детска игра с фунийките. Хем са се уцелили, хем са си живи и здрави.

В съзнанието ми изплуваха едновременно два исторически факта твърде различни един от друг, и далечни във времето- убийството на братята Кенеди и българският филм "Селянинът с колелото", сътворен по същото историческо време.

Тодор Колев преди 20г: " Как ще ги стигнем американците?" Аслъ как, при положение, че техните президенти са наивни и се возят в открити лимузини, а нашият селянин смени
колелото с брониран "Марцедес"? Оказва се, че неусетно сме ги изпреварили...в някои отношения

Да му купим открита лимунизина, че да се порадва на народната любов, с която твърди, че бил избран.

Публикуване на коментар