петък, 3 септември 2010 г.

Сезонът на активните мероприятия

Няколко неща се случиха в рамките на няколко дни и предизвикват няколко едни и същи въпроса. Как по-точно правителството на ГЕРБ играе с Първанов. Или може би въпросът е как точно се цакат. Не знам. Просто няколко факта:Простотията с пистата за Формула 1, на която необяснимо Бойко Борисов и Трайчо Трайков се вързаха. Може и да не са се вързали, може да са се опитали да играят заедно, но нещо не им се получи. Румен Петков е щастлив. А двамата с Първанов обичат да се хвалят един друг.

Мистериозното разследване срещу министъра на транспорта Александър Цветков. Започнато и продължено от в-к Стандарт. Който е на Тодор Батков, който има орден "Стара планина" от Първанов. Непотвърдено, неотречено. И незащитен от шефовете Цветков.

Изненадващите изказвания на самия Първанов за ускоряване на проекта АЕЦ „Белене“. Говори все едно е по-наясно от самото правителство, какво ще се случва.

Не съм сигурна, дали въпросът е какво по дяволите се случва между правителството на ГЕРБ и Първанов, или какво прави Първанов с правителството на ГЕРБ? Или пък какво се опитва да прави ГЕРБ с Първанов и неговите хора.

Според мен участието в играта е доброволно, а цакането друг въпрос. Но преди всичко прецаканият участник се е съгласил да участва в играта. Иначе трябва да е много тъп. Аз залагам на първото.

Снимка: BNews

2 коментара:

Апостол Апостолов каза...

Много курвенски номера се въртят в нашата политика. Много! И всичко това отблъсква хората. Оттам и ниската избирателна активност...

marystaneva каза...

Щом са влезли в политиката, значи са в играта. Но според мен по-скоро блъфират и се надцакват. Все пак накрая има място само за един победител.

Публикуване на коментар