вторник, 9 юни 2009 г.

Задължително гласуване. За да бойкотирате ефективно, гъбари.


Значи така, никой политик не струва. Така ли, уважаеми над 62% мои сънародници по неволя? И решихте да го покажете като на изборите отидете за гъби, какъвто е популярният лаф? И знаете ли кой ще ви яде отровните гъби после? Не само вие, но и аз.

Знаете ли какво е това, уважаеми 62% негласуващи избиратели? Мързел и мърлящина.

Знаете ли, уважаеми 62%, че ако се разходите до урните, можете да пуснете празен плик или на друг избор – празна бюлетина? Ако не знаете, сега ви го казвам.

И след като вече знаете, уважаеми 62%, следващия път ще отидете ли до избирателната секция? Не? Защо, нали не харесвате политиците и искате да им се изплюете в лицето? Ето ви начин.

Няма да отидете, защото сте мързеливци и мърлячи.

Сериозно ли не намирате, за кого да пуснете бюлетина, вие, цели 62% неосъзнаващи едно от малкото блага на българската демокрация? Сериозно ли сте толкова отчаяни, че няма да направите и малкото възможно да се извадите от тинята?

Или сте толкова честни и доблестни, че не можете да се пречупите и да гласувате за по-малкото зло? А сетихте ли се, че по-малкото зло винаги е по-добро от по-голямото зло? Сетихте ли се вие, цели 62% непокварени сънародници-избиратели.

След като ви го казах, ще отидете ли след месец до изборната секция? Не? Защо? Защото сте мързеливи мърлячи.

Ще ме прощавате за острите думи, ама съвсем пряко ми осирате живота, така че имам право да ви ги кажа. Ако искате вие нещо да ми кажете, идете си пуснете празната бюлетина и ще знам.

Ако пак не го направите, мога само да се надявам, че някой някога ще успее да въведе задължителното гласуване. Тогава при всички празни бюлетини на изборите, ще знам колко мърлячи има, които ме мразят. А и политиците ще разберат. А надявам се и вие, уважаеми 62% непознати хора от статистиката. Надявам се поне част от вас да размисли тогава – по пътя към секцията.

...

6 коментара:

Иван Бедров каза...

Не! Категорично против задължителното гласуване! Нищо задължително не е на добре. Иначе се доближаваме до Бареков, който копнее по задължителната казарма

Филипа каза...

Нали разбираш, че няма нищо общо. Правото на избор остава. Някои работи трябва да са задължителни, като плащането на сметки. Ако не искаш да плащаш, не ползваш услугата. Ако е сложно да намериш алтернативна услуга, разходката до съседното училище не е никак сложна и трудна.

Иван Бедров каза...

В теб спи законспириран тоталитарист. Изобщо не знам как работим заедно?!

Филипа каза...

Не е тоталитаризъм, а дисциплиниране. В тоталитарните държави задължително гласуваш и задължително за когото трябва. Празен плик/бюлетина дори не е гласуване. Задължителна ще бъде само разходката. Другата разлика е, че ще си помислиш дали това или все пак да отбележиш някого. Което е провокация към неква мисловна дейност, каквато и да е тя. Което е основната цел.

voxy каза...

по-скоро повечко емоционалност има, г-н Бедров

това за празната бюлетина нещо не го схващам, казваш им че могат да отидат и да пуснат празен плик/бюлетина като по-добър начин да покажат нещо? та това е супер глупаво изпълнение, на никой не му пука за тези 62% какво мислят ако не са техни потенциални избиратели, и 10% да гласуват пак ще си имаме управляващи

Филипа каза...

Част от тези 62% ще си променят мнението, дали да е празна бюлетината или все пак за някого, когато им се налага да го правят. Да, и никой да не гласува, пак ще се намерят управляващи. Не е това целта на упражнението.
Да, емоционално е, да ядосват ме такива хора, да, особено по избори.

Публикуване на коментар