вторник, 16 юни 2009 г.

А? Срещу кого протестирахте по-точно?


Преобразени шопи със сопи от цялата страна блокираха София, размахвайки брадви и резачки. И твърдяха, че са гневни на правителството. Кое правителство? Това, което ей сега си отива или това, което след малко идва?

Има нещо странно нелогично в следните факти:

Мобилизацията беше пълна. Често сутрин минавам по бул. Ботев, друг път също е имало синдикални протести, обаче никога не бях виждала колона от паркирали автобуси от пл. Възраждане та почти до Петте кюшета. Ако не можете да си го представите, просто ще кажа, че е твърде много. Извънредно.

Какъв е тоя протест по никое време? Дни преди изборите. А на 26 юни пак ще се организират. Какъв е смисълът да гониш Станишев от Министерския съвет, като той дори вече не е там. В ТЕЦ Варна беше.

Впрочем същият демонстрира учудващо спокойствие, да не кажа одобрение. Според социалната министърка Масларова пък протестите по време на избори били напълно нормално нещо...?

Обявеният повод беше замразяването на заплатите, но подплътен с палитра от всякакви искания. Например антикризисна програма. Да напомням ли, кога се появи планът Станишев и как тогава никой не излезе по площадите. Кодексът на труда – решение отпреди два месеца. Законът за забрана на митинги – пак оттогава. За него имаше вече митинг, навреме. Къде бяха автобусите? Къде бяха изобщо през тия изминали 4 години на безобразия?

И още нещо: Любопитен момент от репортажа на bTV, където объркан гражданин си мисли, че е хукнал по улиците заради 3 и 4 блок на АЕЦ „Козлодуй“. Навява ли ви асоциации? На мен да...

А какви асоциации ви навява обещанието за още по-масови протести и национални стачки в „горещата есен на недоволството“? Жокер: Есента, когато новите парламент и правителство едва ще са започнали работа... Нали имаше един неписан закон за 100-те дни аванс. Няма да има такъв, обещават автобусите.

...

1 коментара:

дядо каза...

В България синдикати и синдикално движение ли? Това просто си е бутафория създадена и поддържана от политическата клика.

Публикуване на коментар