четвъртък, 25 юни 2009 г.

И все пак: Доган е герой. Пропагандата работи.


И на мен, както на сигурно стотици хиляди други хора, ми се иска поредното безумно нагло изказване на Ахмед Доган да има последици. Ще има, ама друг път.

Не можеш да го осъдиш, за какво? Не можеш да го изхвърлиш от политиката, защото организацията е достатъчно стройна (и става все по- ) и може да му осигури парламентарно присъствие за векове напред. Не можеш да му отрежеш хората от бизнеса, изпълнителната власт, администрацията...

Дори да имаше начин, той минава през създаването на пълна нетърпимост към ДПС, която не е нито етническа, нито е либерална, нито дори е бизнес-партия. Това си е парламентарно представената шапка на мафията. Капо ди тути капи.

А пълна нетърпимост към Доган не може да бъде създадена, защото всяко смело и искрено изказване, след първоначалната вълна на неодобрение, се изкривява и осмисля от тарторите на общественото мнение именно като: Смело и искрено изказване. Герооично изказване.

Всички ужасии, които Ахмед Доган говори за обръчи, „подпомагане на партии“, разпределяне на власт и пари, се пренасят върху другите политици и формации, и първоначалният гняв към него се превръща в гняв към цялата политическа класа. Която според масовото разбиране прави същите неща, но не си признава. А Доган се изповядва, пречиства и е герой.

Точно на избори тактиката е печеливша най-вече за кого? За Доган. Защото отвратените от историята други избиратели пускат капаците, а неговите, макар и също отвратени избиратели, гласуват.

И така. След масовото възмущение, героизацията започна. С тази статия на Валерия Велева в "Труд".

...

5 коментара:

Joro711 каза...

Колко ли струва една такава поръчкова статия?

marystaneva каза...

Да, "неговите" ще гласуват... Те са около 400-500 хиляди. Но ако този път и нашите гласуват, ядосани от безграничната му наглост и презрение, нещата ще бъдат различни! Защото сме много повече! Ако не е във властта, много бързо ще остане без "приятели"!
"Няма вечни приятели, има вечни интереси." /Чърчил/
От нас зависи! Да докажем, че България може!

azacink каза...

хора ГЛАСУВАЙТЕ

Анонимен каза...

даа гласувайте.. бунтът на химикалките

Анонимен каза...

смятам че всички тук сме рая. Кукловодът е взел решение отдавна и ходовете му просто следват отдавна взетото решение. През тези години той не спа като нас, отмъщаваше по всякакъв начин, защото има да си връща много.
Той предполага и е вече с тази нагласа и решение че няма да управлява, поне не дуректно. Ще си седи в опозиция и ще продължава да ни трови с цялата си мизерност. Но има нешо хубаво по него може да се разбере всъщност какво става.
И какво.. Към днешна дата има достатъчно лостове и най вече икономически, тоест може да си купи всеки, може да наеме всеки, и най-западната или бяла или каквато и да е компания или партия може да си е просто параван за неговите интереси.
По тврдите изявления на бат ви бройко че няма да се коалира с него ми е ясно че е вече купен.
А ние ще гласуваме за кого... ааа да за същия брат бройко..
Просто спахме мили хорица, просто спахме 20 години а човека работеше, и то упорито.
Какво искате сега със събуждането и да сте победители в битката ли...
хахаха

Публикуване на коментар