събота, 27 юни 2009 г.

Спретнат външен кенеф, две палмички отпред


В квартал Виница на Варна живеят около 20 000 души. Те не са се заселили там онзи ден, но си нямат канализация. От около три години местните власти копаят тук – там, но централизирана система не е изградена.

На 27 юни Виница се оказа спирка от предизборната обиколка на Сергей Станишев (БСП). Премиерът направи символична първа копка на канализацията в квартала. Той определи като недопустима липсата на инфраструктура за битовите нужди на живущите в третия по големина град на България (според "Фокус" е казал "втория").

Третият по големина град вече трети мандат се управлява от Кирил Йорданов (БСП). Трети мандат поред кметът не е намерил средства за канализацията на поданиците си във Виница. Тя ще струва 2,5 млн. лв., по данни на Станишев (БСП). Те са отпуснати от републиканския бюджет.

В местния бюджет на Варна може и да няма 2,5 млн. лв. за канали, но има 5 млн. лв. за палми, които кметът Кирил Йорданов (БСП) купи преди няколко месеца.

Част от палмите са разположени във Виница. До външните кенефи.

...

3 коментара:

Иван Бедров каза...

Ще се изненадаш да разбереш каква голяма част от БГ е без канализация. Дори и т.нар. престижни и скъпи софийски квартали си нямат. Което не означава, че кенефите са им на двора. За съжаление, това е масово явление и Виница не е никакво изключение.

Дядо каза...

Канализацията, както и пътната инфраструктура я няма. Ясно. Това е ефектът от 3-мандатното управление на кмета и другите "железни човеци" от любимата партия. Имаше виц за това че всичката пара отива в свирката на влака на социализма, нали?

Филипа каза...

Външният кенеф е алегория, а смисълът е именно в масовостта на явлението. Нещо не сме се разбрали.

Публикуване на коментар