петък, 29 май 2009 г.

Back In The USSR

… it's good to be back home ...


Ако не знаех, че автентичните комунисти дълбоко в сърцето си мразят Beatles, щях да им предложа да сменят Една-та българска роза с това парче. Но честно казано, не се надявам да се чуе на ултра-модното турне „Презареждане“. Защото наричащите себе си реформирани модерни леви са си чиста проба автентични комунисти по душа и сърце.

Да бе, чуйте ги само как говорят и ги вижте как действат:


- Ще национализираме! Каквото падне, ако трябва и боклук.

- Тежката промишленост е приоритет! Грижим се за сриващи се мастодонти, но оставихме дребния и среден бизнес да се гътне под натиска на кризата.

- В икономическата криза – засилена социална политика! Не че ако има социална криза, биха засилили политиката за насърчаване на бизнеса.

- За една петилетка – енергиен център! Русия дава пари, Русия реализира проекти, Русия дава оборудване, газ, ресурси и строи. България дава дупе. Това си е нова форма на двустранен СИВ.

- Западът е лош! Може да не се казва пряко, може желязната завеса да е достатъчно ефирна. Обаче разбирането все още е за „Ние“ и „Те“. Като „Ние“ се карат толкова често на „Те“, колкото често „Те“ посочват, че „Ние“ има извратено разбиране за демокрация.

- Цензура! Е, скрита, но спокойно може повечето вестници да се нарекат Работническо дело 1, Работническо дело 2, 3, 4... а телевезиите БНТ 1, БНТ 2, 3, 4 ...

- Член първи! Алинея втора! Ръководната сила ще направи така, че изборите да спечелят БСП и ДПС с общо 96%, а другите 4% сигурно ще вземе Яне Янев. Как? Като останалите участници просто бъдат отстранени.


Така че поисканите от Синята коалиция наблюдатели от ОССЕ наистина са от първа необходимост. България не фигурира в полето им на действие, а истината е, че трябва да я включат в постоянните си регионални мисии. Може формално да не сме в ОНД, но на практика си е точно така.

...

0 коментара:

Публикуване на коментар