петък, 22 май 2009 г.

Не знаеш за кого да гласуваш? Take a quiz. Знаеш? Пак.


Знам, за кого ще гласувам. Това не ми попречи да си направя подготвен от Центъра за либерални стратегии тест – Гласоводител. Тежко ми прозвуча, подпуках го.

Не ми „позна“. Оказа се, че на първите две места по съвпадение са политически формации, за които няма пък да пусна бюлетина.

Тестът не е шега работа, подготвен е след сериозно съгласуване с партиите и коалициите. Попълвали въпросници за позициите си. След това – математиката не греши.

Errare humanum est. Обикновено се случва от незнание и неглижиране. Нямам идея дали е по-добре ДДС да е 16 или 18%. Не е честно. Да бяха сложили въпроси за мускули, красноречие, чувство за хумор, умения за позиране пред камери, говорене на глупости. Тук си имам фаворити.

Имам се за сравнително информирана и няма да си променя позицията след изненадващите отговори. Само леко се позамислих. Не за себе си.

Никой няма да седне да им чете платформите, това е ясно. Ама хайде малко по-сериозно. Ако ли не, да организират изборите през Facebook. Редом с куизовете „Коя маймуна най-ти прилича“ и „Как предпочиташ да те оправят“.

Иначе проектът на ЦЛС е полезен, защото накрая има сравнителна таблица.

...

0 коментара:

Публикуване на коментар