понеделник, 25 май 2009 г.

Бате, дай двайс стишки, настояла и заплюла


Честно: Кой обича да дава пари на онези мръсни, смрадливи и цинични просяци по улиците? Пари, за които се знае, че ще бъдат изпити или ще отидат в джоба на местния просешки цар и за които ще ви напсуват, вместо благодарност?

И още по-честно: Кой си мислите обича да дава пари на корумпирани, непрозрачни и цинични държави? Пари, за които знае, че ще потънат като в черна дупка, ще бъдат похарчени не за каквото трябва и резултатът ще е да му се изплюят в лицето?

Ето какво се случва: ЕК замрази разни фондове. Хубавата новина беше, че могат да бъдат размразени. Ако хитруването спре. Лошата е, че не спря, а се изхитри още повече.

Днес Плугчиева беше в Брюксел. С обещанието да развее флагът на победата САПАРД. Вместо това заприлича на просяк, на когото са отказали 20-те стотинки.

Тя не е виновна, те са лоши, е циничното обяснение. И не разбират, че независимите одитори са много заети и затова трябва да ползваме „наши си“. Хитруша.

Днес делото по далаверата Николов – Стойков придоби неочакван обрат. Очертава се налапалите няколко милиона по същия САПАРД да се окажат най-съвестните бенефициенти.

Аферата всъщност е германска, не е ли ясно. Съдът там вече си каза думата. Съдът тук обаче плю на цялата работа и е на друго мнение. Защото е „нашият“ съд. Хитро.

А кой е по-по-най: Пуста европредизборна кампания. Иначе, сещате ли се, предпазната клауза за правосъдие и вътрешен ред може да бъде задействана през първите три години от членството. Аз лично нямам нищо против ЕС да вземе също да се изхитри малко.

...

0 коментара:

Публикуване на коментар