четвъртък, 14 май 2009 г.

Държавата като „Кремиковци“. Сравнителен анализ.


Прилики:

- Вони.

- Харчи много чужди пари.

- Превърнал/а е всичко в доменна пещ. Да се отбележи под черта, че Кремиковци е пароним на Крематориум.

- Трови живота на населението в района, трови и това извън него (според данните от Орлов мост в единия случай и тези от Брюксел в другия).

- Група натровени мазохисти настояват да бъде запазен комбинатът/държавата, щото явно им харесва да дишат сажди и дори мечтаят за едно време, когато са кльопали въглища и са гризали прокат.

- Правосъдието освен сляпо е и безумно, а и везната му е повредена, та взима решения а-ла „Томов на почивка зад граница“, т.е. някак си просто абсурдни.

- Инвеститорите първо го харесват, после се отдръпват, също както ЕС един прекрасен ден, в панически пристъп, ще си вдигне полите/континента и ще се премести на друго място. Честно.

- Ръководството постоянно нагло лъже, че „Ша са опраим“, ама всички знаем, че няма.

- Ако (дано) един ден рухне, рекултивацията сигурно ще отнеме време, колкото съществуването му. Т.е. може би малко по-малко от 1300 години.

Разлики:

Не са установени.

Изводи от проучването:

- Работата си е ... майката.

- Не се притеснявайте от животински грипове. Вие вече сте умрели. Просто не знаете.

- Амин.

...

2 коментара:

Unknown каза...

Кофти история! Още по-зле е като знаем, че единствено в блоговете може да се чете спокойно, без цензура/редакторска намеса. Заприличали сме на авторитарна държавица... Браво Филипа, случайно попаднах на блога ти, от няколко седмици го чета с интерес. Поздрави - Митев

Филипа каза...

Thanks :)

Публикуване на коментар