вторник, 19 май 2009 г.

Един позитивен пост


Пишела съм била само негативно. А слънцето грее, птичките пеят, цветята цъфтят. Завиждам им, че си нямат свободна воля, съзнание и разум. И си мисля, какво щях да напиша днес, ако бях слънчице, птичка или минзухарче:

Много съм доволна.

Запушили са гигантската дупка на един завой, през който всеки ден минавам със страх от строшени джанти и още нещо. Директно са наляли асфалта, без да режат, така че до есента пак ще се изрови и ще стане хипер-мега гигантска... но днес съм доволна.

Нямам температура, мисля че и днес не съм се заразила със свински грип. Свинщините по новините всеки ден ми късат нервите. Май все пак ще трябва да се лекувам, но с транквиланти и седативи. Ама по-нататък, днес съм доволна.

Икономическата криза и този вторник ме пощади. Щастлива съм, защото едни познати в провинцията съвсем скоро ги помете. А научих, че Тристранката май ще вдига на баба ми пенсията от 1 юли. Възможно е тогава да се наложи тя да ме издържа, но... чак тогава. Днес съм доволна.

Късно вечерта под прозореца ми пак минаха три-четири камиона и дрънчаха с контейнера (не се оплаквам, под прозореца ми е кофата, но пък е близо). Махах им с везана кърпичка. За малко да ми строшат лявото огледало, но не успяха и аз им благодарих. Така бездомните кучета няма да ми разпилеят старателно вързания боклук. Ужасно съм доволна!

Като споменах бездомните кучета – страшно хубава новина: Намалели са с 23%! А аз си мислех, че краставият помияр, който ми се зъбеше често пред входа, е станал жертва на болестта си. Той възлиза на 25% от четирите песа на улицата, но сигурно са го сметнали за по-малко, защото част от козината и кожата му липсваха от мистериозното заболяване. Останалите три (здрави и прави) кучета ще продължат да ми се зъбят. Обаче все пак днес съм доволна!

И още добри новини: Тройната коалиция си разпределила някакви постове. Скромно, без да ни притесняват и занимават с пазарлъци. Те утре работите ще лъснат, но днес няма да ги мисля - късно стана ясно. Браво на тях, доволна съм!

Отдавайки почест на Тройната коалиция, днес изобщо няма да се занимавам с тях повече. Те ще продължат да ме забавляват до изборите и след това, и още, и още, и пак, и отново. Ах, толкова съм доволна.

Дупките в слепоочията ми виждате ли? Не ги виждате, лоботомията се прави по нови методи. Добре че е тя, иначе щях да съм така недоволна! Направо гневна. Не днес. Обещах, че не днес. Утре.

...

2 коментара:

Ivaylo каза...

Много приятен блог! Хуморът ще ни спаси.

Дядо каза...

"Свинският грип" ни е захванал още от 09.09.1944. Мутира. Ама е добре да се чувстваш като птичка въпреки това.

Публикуване на коментар