събота, 23 май 2009 г.

НДСВ, Гоце и старческата деменция

Не минава ден без представител на НДСВ да се направи на опозиция. Днес Станимир Илчев. Само че не става четири години да си купонясвал, а после с пръст да сочиш за виновно братчето. Не става да замиташ отговорността под килима и да се правиш на съвестта на управлението.

Действието се развива основно пред медиите. В правителството и парламента представителите на НДСВ по-често се съгласяват, било то и мълчаливо. Там са, защото са „национално – отговорни“. Защото са се самоопределили като център и имат право да се съюзяват с ляво, дясно, горе и долу, както и с четвъртото измерение.

Четвъртото измерение, казват физиците, е времето. Ако пропътуваме кратко назад, ще си спомним, как НДСВ величествено стоеше зад тежката дума на Царя, че коалиция с БСП не може да има... Така до третия мандат на ДПС. После решиха да спасят държавата. Благодаря, спасиха я от развитие.

И сега са виновни. Виновни са, дори когато нищо не правят, именно защото не го правят. Виновни са, защото закрепиха противното управление на БСП и ДПС. Виновни са, защото лицемерно сега се разграничават, но имаха седем вота на недоверие, които можеше да подкрепят, щом не им харесва. Виновни са, защото и те управляваха. Да не се опитват да се спотайват и да разчитат на къса памет.

На която разчитат всички. Онзи ден Първанов призова хората да не забравят управлението на Костов. Странно как някои помнят БГА „Балкан“, но не помнят АМ „Тракия“ или връщането на закритото заради ЕС следствие, или спрените фондове, или простотиите на Румен Петков, или...

... старческа деменция. Много странен феномен. Не помнят какво е станало преди 5 минути или вчера, но помнят с точност до минути и с подробности какво е било преди 56 години на този ден. Как суджукът е висял на балкона, докато с другарят от ТКЗС-то са пили ракия, а радиоточката е предавала от чужбина решения на ЦК на КПСС.


...

4 коментара:

Анонимен каза...

Докато този народ не изгони комунистите и тяхните деца от управлението,чакат го тежки години.

voxy каза...

Министрите на НДСВ без Николай Василев са успешни, БСП и ДПС щяха да си управляват и без НДСВ след като към тях минаха половината депутати от Атака, решението за участие в коалицията беше единствено на Царя 90% от депутатите му изобщо не искаха да чуят за БСП, така че не го играят като са опозиция на това управление

Анонимен каза...

Дъртак отивай си вече в гроба,там ти е мястото

Анонимен каза...

замислете се малко, докато НДСВ бяха на власт постигнаха много, присъединяване към НАТО, засилени преговори и за ЕС, министрите бяха на ниво- ето на образованието Вълчев - направи много за образованието, на правосъдието също беше стабилен, Милен Велчев, Николай Василев- които още е действащ и се справя добре със задачите си,да не забравя и Меглена Кунева най- успялата сред всички тях според мен, тя направи много за България,нейния глас се чува в Европа. тя е много кадърна и си разбира от работата недейте само да плюете партията и царя, а помислете малко и върнете назад във времето...на вас всички са ви виновни и не признавате никой

Публикуване на коментар